Több százezres év végi jutalomnak örülhettek néhány önkormányzatnál

Több százezer forintos jutalmakat osztottak ki tavaly év végén az önkormányzatoknál. Az ellenzék által vezetett hivatalok közül Zuglóban és Kispesten örülhettek a vezetők, de Kecskemét fideszes alpolgármesterei is jól jártak. A Fidesz három éve még visszafizettette a felvett prémiumokat.

“Az önkormányzatok képviselő-testületeit megilleti az a jog, hogy maguk dönthessenek a városvezetők jutalmáról. Ennek ellenére a Fidesz továbbra is elvárja a politikusaival szemben, hogy ne éljenek ezzel a lehetőséggel. Utasítani erre senkit nem tudunk, de nyomatékosan kérjük, hogy ezt tartsák be” – közölte a Fidesz sajtóirodája a Blikkel.

Az újság ugyanis megkérdezte az összes budapesti kerület, valamint a megyejogú település önkormányzatát, hogy mennyi év végi jutalmat osztottak ki. A válaszokból kiderült, hogy szinte minden nagyvárosban és kerületben érvényesnek tekintik a korlátozást, és sem 2015 végén, sem pedig az azt megelőző években nem vettek fel pluszpénzt a városok vezetői.

Kivételek viszont voltak,az ellenzék által irányított önkormányzatoknál például Zuglóban és Kispesten is jól jártak a vezetők. Zuglóban Karácsony Gergely, a PM polgármestere és helyettesei 335 ezer forintot kaptak. Kispesten pedig Gajda Péter (MSZP) polgármester 150 ezer forintot vett fel, ugyancsak baloldali helyettesei pedig 400 ezret.

Karácsony Gergely is kapott jutalmat. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kecskemét fideszes vezetése többet kapott,

Mák Kornélnak 440 880 forintot, Szeberényi Gyula Tamásnak pedig 881 761 forintot utaltak,

és ezeket az összegeket meg is tarthatták.

Más önkormányzatoknál is osztottak jutalmakat, de a legtöbb helyen részben, vagy teljesen más közcélra fordították az összegeket.

Forrás: http://www.origo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .