Szinkrontolmáccsal szerezhetett diplomát a Jobbik alelnöke

Volner János, a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője egy hivatalosan nem elismert „egyetemen” szerezte felsőfokú végzettségéről szóló papírjait. Az intézményt Kovács Béla kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő orosz felesége ajánlotta Volner figyelmébe.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője az Alapvető Tudományok Nemzetközi Egyetemének Közgazdasági Karán szerzett diplomát. Az intézmény semmilyen hivatalos akkreditációval nem rendelkezik, olyan úgynevezett „kamuegyetem”, amely diplomának látszó papírokat bocsát ki jó pénzért.

Volner a Jobbik kémgyanúba került EP-képviselője, Kovács Béla segítségével került kapcsolatba az intézménnyel. A frakcióvezetőnek Kovács Béla orosz felesége, Szvetlana Istosina ajánlotta az Alapvető Tudományok Nemzetközi Egyetemét.

Volner János az Országgyűlésben. Forrás: MTI/Soós Lajos

Nem kell vizsgázni

Az „egyetem” népszerű az orosz politikai elit körében. Olyan, Vlagyimir Putyinhoz közeli politikusok szereztek innen „diplomát”, akik nem rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, de pozíciójuk betöltéséhez úgy érezték, szükségük lehet erre. Közéjük tartozik például Putyin barátja, a korábbi nehézsúlyú bokszolóból lett parlamenti képviselő, Nyikolaj Valujev is, aki Volner évfolyamtársa volt.

A Ripost szerint az „egyetemen” Kovács Béla feleségén keresztül tudatták Volnerral, hogy ha befizeti a tandíjat, akkor nem kell bejárnia az órákra.

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője. Fotó: Pályi Zsófia – Origo

A vizsgákon pedig a Ripost szerint betanított, a tananyagot is ismerő tolmács működött közre, aki lényegében a politikus helyett válaszolgathatott a kérdésekre. A lehetőségről Volner állítólag több párttársának is beszámolt.

A Béke és Biztonság egyeteme

A Ripost információja szerint az egyetem akkreditálója a Béke és Biztonság Parlamentje nevű szervezet, amelynek hivatalosan nincs felhatalmazása oktatási intézmények hitelesítésére. A szervezetet egy orosz származású férfi, Viktor Busa alapította, akimagát a mongolok „Nagy Kánjaként” hirdeti.

Forrás: Origo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .