Egymilliárdból díszítik fel Orbán új hivatalát

Egymilliárd-hatmillió forint költségvetési átcsoportosításáról döntött a kormány. A pénzből a várbeli karmelita kolostorba vesznek majd műtárgyakat.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló költségvetési keretből 1,006 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlönyből. A pénzt a közgyűjteményeket felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériuma kapja, hogy műtárgyakat vásároljanak belőle a budai Várban lévő karmelita kolostor számára. Felújítás és átépítés után ebbe az épületbe költözik majd a Miniszterelnökség.

A karmelita kolostor, a Miniszterelnökség leendő épülete. Fotó: Polyák Attila – Origo

Ugyanebben a kormányhatározatban kapott feladatot Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az emberi erőforrások miniszterével és a nemzeti fejlesztési miniszterrel közösen kidolgozzák a jogszabály-módosítást, amivel az állami fenntartású közgyűjteményekben lévő műtárgyakra is kiterjesztenék az állam elővásárlási jogát.

Forrás: http://www.origo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .