Egy közismert név is előkerült a letelepedési ügyben

Mindhárom, letelepedési államkötvényeket foglalkozó céghez lehet valamilyen kapcsolata Habony Árpádnak.

300 ezer euróért vásárolhatnak a gazdag külföldiek magyar letelepedési kötvényt, amellyel 5 évre vízummentes európai létet vesznek maguknak, az állam pedig forráshoz jut az államadósság finanszírozásához. A 300 ezres névérték ellenére a kötvényeket 271 ezer euróért adja az állam az ügyletet lebonyolító ügynököknek, annak ellenére, hogy azok további 40-50 ezre eurós ügyintézési díjat számolnak fel. A költségek levonása után is kötvényenként legalább 40 ezer euró marad a közvetítőknél.

Képünk illusztráció. Forrás: citizenside.com/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Gerard Bottino

A Heti Válasz azt feltételezi, hogy a három legnagyobb ügynöki céghez van valamilyen kapcsolata Habony Árpádnak, a miniszterelnök hivatalosan mindig letagadott tanácsadójának. A lap szerint az orosz, ukrán és balkáni térségre szakosodott ügynöki cég lichtensteini bejegyzése ellenére egy grúz-izraeli érdekeltségi körbe tartozik, akiket 2010 előtt még támadott a Fidesz SZDSZ-es és BKV-s kapcsolataik miatt.

Forrás: http://www.origo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .