A világ vadászai az év törvényhozójának választották Semjént

Az Év nemzetközi törvényhozója címmel díjazták a világ vadászai Semjén Zsolt “a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért” tett erőfeszítéseit Las Vegasban.

Az Év nemzetközi törvényhozója díjat adták át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az amerikai székhelyű vadászati világszervezet Las Vegas-i gyűlésén – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő helyettese – aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke – a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért vehette át az elismerést.

Semjén Zsolt itt egy parlagi sast enged szabadon a Jászsági Különleges Madárvédelmi Területen. Forrás: MTI/Kovács Attila

A rendezvényen a hivatalos közlés szerint az Egyesült Államok vezető gazdasági és politikai személyiségei előtt ismertette Semjén Zsolt az új magyar vadászati törvényt, és meghívta a nemzetközi szervezetet a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra.

Nemrég a bajorokkal ünnepelt

Nem sokkal Las Vegas-i útja előtt még bajor vadászokkal ünnepelt a nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes. Az Origo derítette ki, hogy Semjén január 27-én a bajor vadásztársaság díszvendégeként ünnepelt Münchenben. A zöld párti meghívottak egytől egyig távol maradnak az éves összejöveteltől, ezzel is tiltakozva a magyar miniszterelnök-helyettes látogatása ellen.

PASSAU CALLING
Bajor fővadászokkal találkozik a rejtélyes magyar alelnök

Állatoknak nincs mennyország

A vadászok által most kitüntetett KDNP-elnök korábban azzal került be a hírekbe, hogy kijelentette, “az állatoknak nincs mennyország”. Azt is mondta, hogy az állatok vadászata ősi ösztönből származik, maga a vadászat pedig nem munka, hanem szabadidős tevékenység, hasonlóan a horgászathoz és a kiránduláshoz.

KISFIÚKÉNT IS A GÁNTI ERDŐKET JÁRTA
Itt nőtt ki vadásszá a kicsi Semjén Zsolt

Ugyanakkor Semjén szerint az embereknek van mit tanulniuk az állatoktól. Egy éve, a 34. Postagalamb-olimpia megnyitóján azt mondta, a galambászat ősi sport, már II. Ramszesz sírkamrájában találtak arra utaló nyomokat, hogy az ókori egyiptomiak foglalkoztak ilyesmivel. A miniszterelnök-helyettes szerint van mit tanulnunk ezektől a “hős madaraktól”.

Forrás: http://www.origo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .